Monopolom trúbia záverečnú - Prikryl, Pavol
V januári 2008 Európsky parlament odštartoval v podobe hlasovania poslednú etapu liberalizácie poštových služieb. Znamená to, že od 1.1.1011 stratia národní poštoví prevádzkovatelia monopol aj v tzv. vyhradenej oblasti (na Slovensku sú to zásielky s hmotnosťou do 50 gramov). V súčasnosti sa firemná pošta podieľa na využívaní poštových služieb až 85 percentami. V súvislosti s firemnou pošou vznikajú nielen nové poštové služby, ale aj firmy, ktoré ich poskytujú. Poštová výhrada. Univerzálna poštová služba.