Europe-China relations and the new significance of central and eastern European countries - Casarini, Nicola
Vývoj európsko-čínskych vzťahov v priebehu posledných 30 rokov. Úloha krajín strednej a východnej Európy v týchto vzťahoch. Európsko-čínske vzťahy v období studenej vojny. Politika konštruktívnej povinnosti. Strategické partnerstvo. USA faktor v európsko-čínskych vzťahoch a úloha krajín strednej a východnej Európy.