Keby nevypuklo SNP... - Greguš, Peter
Proces hľadania historickej pravdy. Prvý ozbrojený boj Slovákov. Vyhlásenie slovenského samostatného štátu 14. maca 1939. Viera slovenského štátu vo víťazstvo nacistického Nemecka. Slovensko odmietlo Benešovho posla po vypuknutí SNP. Situácia po roku 1945.