Analýza vývoja trhu železničnej nákladnej dopravy v Európskej únii a na Slovensku - Némethyová, Lucia
Monopolná štruktúra železničnej nákladnej dopravy. Cenová politika rozlíšenia jednotlivých skupín zákazníkov s rôznou elasticitou dopytu. Liberalizácia železničného trhu v Európe. Proces liberalizácie železničnej nákladnej dopravy v Európe a v SR. Súčasná štruktúra trhu železničnej dopravy - oligopol s dominantnou firmou.