Rámcová osnova zostavovania a prezentácie účtovnej závierky : vznik a vývoj - Parajka, Branislav, 1981-
Výbor pre medzinárodné účtovné štandardy (IASC), vznik a činnosť. Rámcová osnova sama o sebe nie je účtovný štandard, je neoddeliteľnou súčasťou Medzinárodných účtovných štandardov IAS/IFRS. Definuje všeobecné požiadavky kladené na účtovnú závierku a jej zložky. Aj keď od doby jej prijatia (1989) už uplynulo pomerne veľa času, je táto problematika stále aktuálna. V súčasnosti prebieha projekt novelizácia Rámcovej osnovy s cieľom zjednotiť koncepčné rámce štandardov IFRS a GAAP.