Euroschody ku konkurencieschopnosti - Mrva, Miloš
Európska únia venuje mimoriadnu pozornosť regionálnej politike - snaha o odstraňovanie rozdielov medzi regiónmi. Určité disparity medzi jednotlivými regiónmi nebudú nikdy odstránené, sú totiž prirodzeným javom a vyskytujú sa na všetkých úrovniach. Rozdiely medzi regiónmi v nových členských krajinách sa zväčšujú. Prekážky rozvoja regiónov. Zvyšovanie konkurencieschopnosti.