Kvalita v informačných systémoch - Pavlov, Ilian
Zadefinovanie všeobecne platných kritérií kvality softvérových produktov a a ich konfrontácia s metódami a normami, ktorých cieľom je zabezpečiť potrebnú efektívnosť IS. Ich aplikáciou je možné kvantifikovať konkrétne ukazovatele kvality softvérových produktov. V tomto zmysle je opísaná metóda stanovenia maximálnej ekonomickej efektívnosti softvérových produktov, ktorá sa zaoberá ekonomickou efektívnosťou vo vzťahu k cennosti informácie IS. Ďalej sú charakterizované normy ISO/IEC 12207 a ISO/IEC 15288 pre riadenie procesov životného cyklu tvorby informačných systémov.