Prínos elektronických aukcií pre logistiku firiem - Dzurová, Mária
Efektívnosť v tovarovom toku je konkurenčnou zbraňou progresívnych firiem. Významné pre logistiku je prepojenie informačných a telekomunikačných systémov s lokalizačnými službami pre prepravu. Informačné technológie a technologické inovácie sa v logistike prejavujú kvalitatívnymi zmenami v doprave, manipulácii, skladovaní. Elektronické aukcie umožňujú výrazné znižovanie nákladov na tovarový tok.