Ekonomický rast číny a z neho vyplývajúce zmeny globálnej energetickej bilancie - Zábojník, Stanislav, 1984-
Makroekonomická charakteristika čínskeho hospodárstva. Spotreba energie v čínskej ekonomike. Ekologický rast verzus globálny problém. Vzdelanie, veda výskum v Číne. Potreba zmierniť črtajúcu sa energetickú krízu a riziko človekom spôsobených klimatických zmien.