Daňové dôsledky zlúčenia, splynutia a rozdelenia obchodných spoločností - Silná, Renáta, 1981-
Vedenie účtovníctva účtovnej jednotky je vymedzené zápisom do/výmazom z obchodného registra. Daňové hľadisko zlúčenia, splynutia a rozdelenia. Obchodná spoločnosť, ktorá vznikla splynutím a platenie preddavkov na dan z príjmov. Obchodná spoločnosť, ktorá sa zlúčila s inou spoločnosťou a platenie preddavkov. Obchodná spoločnosť, ktorá vznikla rozdelením a platenie preddavkov na daň. Daňové implikácie z pohľadu dane z pridanej hodnoty.