Bezpečnosť potravín na európskom trhu - Szakalová, Zora, 1961-2024
Vývoj a stav legislatívy v oblasti bezpečnosti potravín v EÚ a SR. Codex Alimentarius - potravinársky zákonník. Biela kniha bezpečnosti potravín - ochrana zdravia spotrebiteľov a bezpečnosť potravín. Zriadenie rýchleho výstražného systému na rýchle odhaľovanie rizík. Legislatíva v Slovenskej republike - zákon o potravinách. Nariadenie EÚ - Analýza nebezpečenstva a kritických kontrolných bodov - systém HACCP. Sedem zásad systému HACCP. Prijatie normy ISO 22000. Etický princíp pri výrobe potravín. Legislatívny rámec pre ekologické poľnohospodárstvo. Podmienky bilogickej bezpečnosti - Kartágenský dohovor.