Trestnoprávna ochrana trhovej ekonomiky - Klátik, Jaroslav
Charakteristika trhovej ekonomiky a jej fungovanie. Hlavným predpokladom fungovania trhovej ekonomiky je slobodné podnikanie, ktorého predpokladom je súkromné vlastníctvo. Význam konkurencie pre trhové hospodárstvo. Zneužitie účasti na hospodárskej súťaži. Neoprávnené podnikanie. Kto sa dopúšťa neoprávneného podnikania? Príslušné zákony.