Aplikácia metódy DEA na bankový sektor Slovenskej republiky - Zemanová, Viera
Vývoj bankového sektora v rokoch 2002-2003. Metódou DEA bola modelovaná situácia v slovenskom bankovom sektore. Zahraničný kapitál a konsolidačné opatrenia sa v modeli prejavili tým, že v roku 2003, kedy bola reštrukturalizácia takmer vo všetkých bankových subjektoch ukončená, bolo viacej efektívnych bánk ako v predchádzajúcom roku, a to ako na základe jednoduchých CCR modelov, tak aj na základe modelu s ohraničenými premennými. Riešenia získané v práci sú názorným príkladom na využitie takýchto modelov a poskytujú určité odporúčania pre bankový dohľad prípadne pre manažmenty bankových subjktov.