Kvalitu a výkonnost pomáha zvyšova společenská odpovědnost firem - Kroupa, Aleš
Spoločenskú zodpovednosť podnikov možno chápať ako koncept, podľa ktorého firmy do svojej podnikateľskej činnosti dobrovoľne zahŕňajú sociálne a environmentálne ohľady. Byť spoločensky zodpovedný znamená ísť nad rámec predpisov a investovať do ľudského kapitálu, životného prostredia a vzťahov so zainteresovanými stranami. Interné a externé dimenzie spoločenskej zodpovednosti podniku. Podpora vedenia podniku pri zavádzaní spoločenskej zodpovednosti. Modely zamerané na problematiku kvality - Model Excelence EFQM - účinný nástroj motivácie a podpory systematického zlepšovania organizácie. Hodnotenie silných stránok a manažérskych kompetencií.