Věk zaměstnanců výši výdělků příliš neovlivňuje - Kala, František
Podľa štatistických údajov už vek zamestnancov nehrá pri navrhovaní mzdových systémov vo firmách rozhodujúcu úlohu. Pri stanovovaní mzdy sa faktor veku prejavuje predovšetkých v počiatku kariéry jednotlivca a v prvých rokoch po jeho nástupe do praxe. Priemerné mzdy bývajú u väčšiny zamestnancov dosiahnuté do veku 30 rokov, pričom sa doba rastu miezd k priemeru neustále skracuje. Hlavný faktor rozdielu vo výške miezd - vzdelanie.