Emoce významně zasahují do řízení lidí - Urban, Jan
Emocionálna inteligencia nie je protikladom rozumovej inteligencii. Je schopnosťou uvedomovať si vlastné pocity i pocity ostatných a účinne ich ovplyvňovať. Emocionálna inteligencia v riadení - jeden z prostriedkov riadenia diverzity ľudských zdrojov. Ako používať emócie. Aktívne počúvanie - neustály dialóg.