Základy účetnictví - Dvořáková, Dana
Bilancovanie ako základ podvojného účtovníctva, určuje východzí pohľad účtovníctva na majetok podniku. Súvaha - predstavuje usporiadaný, sumarizovaný prehľad aktív a pasív účtovnej jednotky. Klasifikácia aktív v súvahe. Klasifikácia krátkodobých aktív (zásoby, krátkodobé pohľadávky, krátkodobý finančný majetok, peniaze).