Ekonomická racionalita v kontexte postmoderny - Márton, Milan
Posun spoločnosti od industriálneho k postindustriálnemu vývoju, k postmoderne, jej charakteristika. Posilnenie neoklasickej paradigmy v ekonómii, posilnenie neoliberalizmu. Globalizácia ako súčasť postmoderného sveta. Dôsledná individualizácia človeka. Ekonomická racionalita, homo oeconomicus. Snahy o univerzalizáciu neoklasickej paradigmy nie sú reálne.