Globalizačné tendencie v riadení rizík v zmysle zjednocovania pravidiel - Adamovič, Branislav
Komplexné systémy riadenia rizík a medzinárodne platné pravidlá pre riadenie rizík a dozor nad finančnými inštitúciami. Systém opatrení Basel. Kritika Basel II. Basel II a Európska únia. MaRisk - implementovaný v Nemecku. Solvency II - aplikované v poisťovníctve. Vplyv Solvency II na ekonomiku Európskej únie. Dôvody insolventnosti v poistnom odvetví. Swiss Solvency Test. Výhľady do budúcnosti.