Postavenie Slovenska v obchodovaní so zemným plynom v Európe - Briatka, Michal
Závislosť, globalizácia a liberalizácia v plynárenskom odvetví. Definícia bezpečnosti dodávok plynu. Zelená kniha o bezpečnej, konkurenčnej a udržateľnej energetickej politiky pre Európu - hlavné ciele a prioritné oblasti. Problematika vzájomnej závislosti Ruska a Európskej únie v oblasti obchodu so zemným plynom. Zhrnutie hlavných trendov na trhoch so zemným plynom.