Metodický rozbor tematického celku Peniaze v trhovej ekonomike - Kováčiková, Mariana
Zameranie sa na celkovú charakteristiku tematického celku, t. j. zaradenie tematického celku do sústavy učiva, členenie tematického celku, základné pojmy a kategórie, motiváciu, vyučovací cieľ, vyučovacie metódy, didaktické zásady a prístupy k vyučovaniu. Zaoberanie sa konkrétnym metodickým rozborom jednotlivých tém tematického celku, konkrétne podstatou peňazí, vývojovými formami a funkciami peňazí, peňažnými agregátmi, úlohou centrálnej banky v trhovej ekonomike, dopytom po peniazoch, ponukou peňazí a formovaním rovnováhy na peňažnom trhu.