Klasifikácia eventov - Ondrisková, Tatiana, 1982-
Vonkajšie delenie eventov - typológia podľa niektorých autorov. Delenie eventov, prevažne používané na Slovensku. Členenie eventov z časového hľadiska: pre-event, main-event a after-event. Členenie eventov z produkčného hľadiska.