Metodický rozbor vybraných tém z tematického celku Založenie a vznik, zrušenie a zánik podniku - Ladiková, Iveta
Poukázanie na možnosť výuky odbornej problematiky na hodinách tak, aby žiaci dostali nové poznatky formou prijateľnou pre ich duševnú i vedomostnú vyspelosť. Bol zvolený predmet podniková ekonomika a v ňom tematický celok Založenie a vznik, zrušenie a zánik podniku. V rámci tohto tematického celku žiaci sa majú oboznámiť so štruktúrou podnikateľského plánu, podnikateľským rozpočtom, spoznať možné spôsoby založenia i zániku podniku a oboznámiť sa so subjektami vystupujúcimi v mene podniku.