Metodický rozbor témy Účtovanie inventarizačných rozdielov zásob - Dóczyová, Jana
Metodický rozbor témy Účtovanie inventarizačných rozdielov zásob, v ktorej je spracované nielen samotné účtovanie inventarizačných rozdielov zásob spôsobom A a B, ale aj daňový pohľad na inventarizačné rozdiely. Názorné pedagogické schémy a riešený cvičný príklad. Možnosti uplatnenia didaktických zásad, rôzne metódy, prostriedky a formy vyučovania. Objasnenie základných pojmov súvisiacich s inventúrou, inventarizáciou a inventarizačnými rozdielmi zásob, účtovanie inventarizačných rozdielov zásob, manká a škody v zásobách z pohľadu zákona o dani z príjmu a ich vplyvu na základ dane z príjmu.