Metodický rozbor témy Náklady, výnosy a výsledok hospodárenia - Kuricová, Margita
Ciele a obsah výchovy a vzdelávania. Informatívna a formatívna funkcia výchovno-vzdelávacieho procesu. Didaktika účtovníctva ako hraničná pedagogická vedná disciplína v systéme odborovej didaktiky ekonomických predmetov a na jej hlavné úlohy. Ciele a úlohy didaktiky účtovníctva v príprave učiteľov ekonómov a metodickej úrovni. Metodický postup pri vyučovaní témy Náklady, výnosy a výsledok hospodárenia. Zameranie sa na účtovanie nákladov, na účtovanie výnosov a na zisťovanie a účtovanie výsledku hospodárenia..