Povodeň ako mimoriadna udalosť a jej vplyv na životné prostredie - Blaško, Daniel
Charakteristika povodne a dopad na životné prostredie počas tejto mimoriadnej udalosti. Faktory, ktoré vplývajú na vznik povodní. Vymedzenie základných pojmov z oblasti hydrológie.