Päť rokov vojnovej tragédie - Škvrnda, František
5. výročie začiatku vojny proti Iraku (20. marca 2003), ktorá sa zaradila medzi najkontroverznejšie bezpečnostné problémy súčasnosti a vzbudzuje čím ďalej tým väčšie rozpaky i obavy medzinárodného spoločenstva. Vymyslené dôvody, charakter vojny, smutné štatistiky, výdavky na vojnu.