Sankčný úrok a pokuty ukladané pri dani z nehnuteľností - Bubeníková, Irena
Sankcie sú súčasťou dane. Sankciami sú najmä poriadkové pokuty a sankcie za porušenie finančnej disciplíny. Ukladanie pokút - dôvody. Ukladanie sankčného úroku. Porušenie finančnej disciplíny daňovníkom. Úrok z odloženej sumy. Sankčný úrok platený správcom dane daňovníkovi. Rozhodnutie. Možnosť odpustenia uvedených sankcií.