Vybrané indikátory dopravy a životné prostredie Slovenskej republiky - Urblíková, Daniela
Doprava a životné prostredie sú dva spojené termíny. Ekonomická prosperita je závislá na ochrane životného prostredia. Splnenie globálnych cieľov môže byť dosiahnuté modernizáciou a vývojom infraštruktúry dopravy, znížením negatívnych vplyvov dopravy a globalizáciou dopravy.