Dôsledky neplatnosti rozviazania pracovného pomeru - Chorvátová, Janka
Zákonník práce špecifikuje možné a dovolené spôsoby ukončenia spolupráce zamestnávateľa so zamestnancom v dohodnutých medziach pracovného pomeru. Ak výpoveď, alebo okamžité skončenie pracovného pomeru, alebo skončenie v skúšobnej dobe, alebo dohoda o skončení pracovného pomeru nie sú zrealizované podľa príslušných paragrafov Zákonníka práce, pôjde o neplatné skončenie pracovného pomeru. Takúto situáciu je potrebné okamžite riešiť, aby zamestnávateľ alebo zamestnanec neprišiel o svoje nároky, ktoré mu zákon priznáva. Ako je potrebné postupovať.