Udržitelný rozvoj venkova a role venkovské turistiky - Šimková, Eva
Problémy rozvoja vidieka a orientácia na udržateľný rozvoj. Predstavenie modelu životaschopného vidieka, ktorý by nebol založený na masívnych dotáciách, ale by bol sebestačný, nezhoršoval by kvalitu životného prostredia a mal budúcnosť. Hodnotenie vybraných faktorov, ktoré vplývajú na kvalitu života na vidieku v Čechách a zdôraznenie významu cestovného ruchu pre rozvoj týchto regiónov.