Input-output model ako nástroj analýzy odvetvovej štruktúry ekonomiky a medziodvetvových vzťahov - Kriško, Henrich
Základnou myšlienkou input-output analýzy je zobrazovanie vzájomných vzťahov medzi jednotlivými odvetviami národného hospodárstva. Základom modelu je input-output tabuľka, ktorá kvantifikuje vzťahy vytvárané pri reprodukčnom procese. Zachytáva sa v nej tvorba produkcie v jednotlivých odvetviach (materiálové náklady a hodnota pridaná spracovaním) a zároveň aj použitie (výrobná a nevyýobna spotreba). Konštrukcia matematického modelu. Problémy spojené s využitím modelu.