Prekážkou je roztrieštenosť - Hinková-Dibarborová, Andrea
V roku 2007 došlo k výraznému nárastu počtu českých výrobcov a spracovateľov biopotravín. Medziročne sa ich počet zvýšil o 100 percent. Produkcia je však roztrieštená a chýbajú suroviny. Zložitá orientácia medzi dodávateľmi si žiada inovatívny prístup.