Diskonty vykazujú dlhodobý rast
Popularita moderných maloobchodných formátov rastie. Ťažisko najdynamickejšieho rozvoja sa presúva zo strednej Európy na Balkán. Najvýznamnejšie zmeny boli zaznamenané na rumunskom trhu.