Medzinárodný pohyb ľudského kapitálu v rámci EÚ - Sobotová, Anna
Počiatky ľudského kapitálu, jeho členenie a nositeľ. Medzinárodný pohyb ľudského kapitálu a jeho význam. Cena ľudského kapitálu. Nevyhnutnosť vysokého stupňa flexibility pracovných trhov členských krajín únie pre riešenie európskych problémov so zamestnanosťou a vytvorenie konkurencieschopnej ekonomiky. Práva pracovníkov, ktorí sa zamestnanjú v rámci EÚ-25. Reštrikcie krajín EÚ-15.