Pracovné úrazy v zahraničí - Hricko, Peter
Problematiku pracovných úrazov a chorôb z povolania, ktorá sa týka zamestnancov migrujúcich v štátoch Európskej únie, upravujú všeobecne záväzné právne predpisy. Právne nariadenia, ktoré sú platné v prípade, keď slovenský občan je vyslaný slovenským zamestnávateľom na prácu do iného členského štátu EÚ. Pracovný úraz v tomto prípade posudzuje Sociálna poisťovňa Slovenskej republiky. Povinnosti slovenského zamestnávateľa v uvedenom prípade. Druhá situácia - nezávislý a samostatný pracovnoprávny pomer slovenského občana so zahraničným zamestnávateľom v členskom štáte EÚ. Na takto zamestnaného občana platí legislatíva tohto štátu.