Obmedzenia v prístupe slovenských občanov na pracovné trhy členských krajín EÚ (súčasný stav) - Vargová, Andrea
Priblíženie problematiky prístupu slovenských občanov na pracovné trhy členských štátov EÚ. Definovanie a určenie jednotlivých prechodných období od vstupu SR do EÚ a súčasný stav. Hodnotenie súčasnej situácie, ktorá nastala po dvojročnom odstupe, kedy jednotlivé členské krajiny prechodnocovali svoje prechodné obdobia. Prístup na pracovný trh členských krajín EÚ po 1. máji 2004 a 2006, krajiny s otvoreným, polootvoreným a zatvoreným pracovným trhom. Použitie recipročného riešenia na ochranu slovenského trhu práce, jeho výhody a nevýhody.