Manažment ľudských zdrojov so zameraním na manažment expatriotov na Slovensku - Krajčík, Daniel, 1981-
Príspevok vychádza z rozsiahleho výskumu pôsobenia zahraničných investorov v slovenských podmienkach. Zameriava sa na skúmanie praktík manažmentu ľudských zdrojov, transfer technologického a manažérskeho know-how cez pracovníkov materskej spoločnosti v slovenských firmách. Ďalej hovorí o skladbe manažmentu slovenských pobočiek multinacionálnych korporácií, obsadzovaní uvoľnených pozícií a využívaní flexibilnejších foriem pôsobenia expatriotov. Identifikuje hlavné motívy obsadzovania kľúčových pozícií expatriotmi a následné obsadenie uvoľnených pozícií slovenskými manažérmi a transferom know-how pri odchode pracovníkov z firmy.