Stratégia získavania výrobných vstupov na globálnej úrovni - Lazový, Pavol
Prakticky vo všetkých priemyselných odvetviach a geografických regiónoch výrobcovia zdieľajú jeden spoločný cieľ - zvýšiť ziskovosť znižovaním nákladov. Väčšina výrobcov po celom svete prijala global sourcing ako relatívne rýchly spôsob dosahovania tohto cieľa. V poslednej dekáde sa stal obvyklou podnikateľskou praxou. Global sourcing je zásobovacia stratégia zameraná na využívanie efektivity globálnych zdrojov vo výrobe. Je to proces identifikácie, hodnotenia, negociácie a konfigurovania dodávok z rôznych geografických oblastí za účelom redukcie nákladov, maximalizácie výkonu a znižovania rizík. International purchasing a global sourcing. Faktory global sourcingu. Úrovne globálneho získavania zdrojov (2005-2006). Top global sourcing krajiny v roku 2007.