Pracovná sila ako bariéra rastu konkurencieschopnosti slovenského poľnohospodárstva v rámci spoločnej poľnohospodárskej politiky EÚ - Obedová, Martina
V posledných rokoch je možné pozorovať v štruktúre zamestnanosti poľnohospodárstva EÚ proces starnutia. Klesajúci počet mladých ľudí pracujúcich v poľnohospodárstve môže byť v budúcnosti veľký problém pre celú EÚ. Pre Slovensko je tento fakt ešte nepriaznivejší. Pracovná sila v poľnohospodárstve SR. Štruktúra vzdelania zamestnancov v poľnohospodárstve SR. Vývoj agrárnej nezamestnanosti na Slovensku. Vzhľadom na prevládajúci počet starších zamestnancov v poľnohospodárstve je ťažké presadiť orientáciu na trh, zvýšiť efektívnosť práce a hlavne zmeniť prístup k práci. Mladí a vzdelaní ľudia môžu byť prínosom svojimi vedomosťami o využívaní nástrojov SPP, čo následne zvýši konkurencieschopnosť podniku.