Elektronická štátna správa (E-Government) - Čambal, Martin
Elektronická štátna správa predstavuje transformáciu existujúcich poskytovaných verejných služieb na služby rovnakého charakteru dostupné prostredníctvom internetu. Motiváciou takéhoto konania je dosiahnuť finančné úspory v spoločnosti, tak na strane občanov ako i štátnej správy. Výhody elektronickej verejnej správy, bariéry používania, členenie elektronickej štátnej správy, návratnosť investície, architektúra elektronickej štátnej správy.