Transformácia geografického pracoviska na EU a jej pozitíva - Mišúnová, Ema
Predchodca terajšej Katedry verejnej správy a regionálneho rozvoja Katedra ekonomickej geografie patrila k najstarším pracoviskám Vysokej školy ekonomickej v Bratislave. V počiatkoch sa hospodársko-geografické vedomosti považovali za nevyhnutnú súčasť vzdelania predovšetkým komerčného inžiniera. Transformácia názvu geografického pracoviska. Príčiny transformácie pracoviska a jej pozitíva. Kvantitatívny a kvalitatívny rast počtu učiteľov katedry. Pozitívne stránky transformácie katedry.