Stručná história výučby geografie na slovenských vysokých školách - Lauko, Viliam
Vývoj a transformácia slovenskej geografie od založenia prvého geografického pracoviska v roku 1923. Dôraz je položený na obdobie po II. svetovej vojne a hlavne na transformáciu a stav po roku 1989. Pozornosť je venovaná vývoju a transformácii geografických pracovísk, zmenám ich začlenenia do nadriadených inštitúcií a transformácie ich názvov.