Dostupnosť - kľúčový faktor etablovania investorov - Drábik, Peter, 1981-
Geografická poloha Slovenska - dostupnosť jeho regiónov k dopravným sieťam Európskej únie. Lokálna infraštruktúra - pripravenosť regiónu na etablovanie investora. Prítomnosť stredných a vysokých škôl - prísun kvalifikovanej pracovnej sily pre investora. Investičné stimuly regionálneho dosahu. Priemyselné parky. Logistické a distribučné centrá. Integrácia do miestnej komunity. Komunikácia so samosprávou.