Vybrané charakteristiky rozhodovania o koncentrácii v distribúcii - Kita, Pavol
Vysvetlenie pojmu koncentrácia. Snaha podnikov získať ekonomickú prevahu a kontrolu. Prístup Chicagskej školy ku koncentrácii. Kontrola konkurencie a koncentrácie na Slovensku. Príklady spojenia maloobchodných predajní: a) Rewe/Delvita, b) Tesco/Carrefour. Hlavné problémy posudzovania prípadov koncentrácie v oblasti maloobchodu. Miera koncentrácie v oblasti nákupu. Konkurencia medzi rôznymi formátmi predajní. Konkurencia medzi predajňami vo vzťahu k spádovej oblasti predajne.