Manažment v ére globalizácie - Poniščiaková, Oľga
Globalizácia a povaha podnikania. Posun od klasickej hegemónie výrobcov k trvalej nadvláde zákazníkov a spotrebiteľov. Tvorba cyber organizácií (COR), ich charakterizácia. COR ako produkt globalizačných zmien. COR zabezpečuje synergický efekt, pretože celková hodnota pre zákazníka CORu je podstatne vyššia ako jednoduchý súčet jednotlivých hodnôt jej partnerov. Špecifické nároky na manažérov. Multifunkčné tímy. Vzdelávanie zamestnancov pomocou e-learningu. Upúšťa sa od organizácie výroby založenej na hromadnej výrobe určenej pre anonymného zákazníka a pristupuje sa k individuálnym prístupom, tzv. one - to - one prístup. COR majú budúcnosť a to nielen pre veľké organizácie.