Komparácia inovačnej aktivity podnikov služieb vo vybraných krajinách EÚ - Kubičková, Viera, 1970-
Najdôležitejší indikátor inovačných aktivít - podiel inovatívnych podnikov v ekonomike. Prezentácia výsledkov výskumu v tejto oblasti realizovaného v rámci nových členských krajín EÚ. Najviac inovatívnych podnikov - v Estónsku. Najnižší podiel vykazovaný v Slovinsku a Rumunsku. Percentuálny podiel inovatívnych podnikov v krajinách, ktoré sa stali novými členmi EÚ. Spolupráca v inovačných aktivitách. Dôležitosť vybraných informačných zdrojov pre podniky služieb. Výdavky na inovácie. Závery pre Slovenskú republiku.