Návrh novely IAS 1 Prezentácia účtovnej závierky v oblasti súvahy - Šulovská, Miriama, 1980-
Článok je venovaný navrhovanej novele IAS 1 podľa aktuálneho stavu v júni 2007. Navrhovaná novela sa týka najmä vykazovania akcionármi vykonaných zmien vo vlastnom imaní a prezentácie komplexného výsledku. IAS 1 za jednu zo súčastí účtovnej závierky považuje súvahu. Štandard IAS 1 predstavuje základ pre prezentáciu účtovnej závierky na zvýšenie porovnateľnosti účtovnej závierky za viac účtovných období ako aj účtovných závierok viacerých účtovných jednotiek. Popis Výkazu o finančnej situácii.