Aktivizujúci štát a "Connected republic" - Černěnko, Tomáš, 1981-
Nový koncept postavenia štátu v spoločnosti známy pod názvom - aktivizujúci štát a koncept "Connected republic", ktoré predstavujú možnosti transformácie systému verejnej správy. Koncept aktivizujúceho štátu ako vízia moderného štátu vychádzajúceho z tradície kontinentálneho sociálneho štátu schopného reagovať na potreby spoločnosti plynúce zo zmien, ktoré prináša globálna spoločnosť. Koncept "Connected republic" - možnosť pre verejnú správu ako efektívne riešiť zverené úlohy a z nich plynúcu agendu verejnej správy.