Nové koncepcie riadenia vnútropodnikových profit-centier - Rakovská, Júlia, 1972-
MRP systémy - centralizované systémy plánovania a riadenia výroby. Just in time, Kanban - presne načas. OPT - optimalizovaná technológia výroby. BOA - vyťažovacie zariadenie. Kaizen - zmena, zlepšenie. Lean production - štíhla výroba. Benchmarking - porovnávací manažment. Reinžiniering - znovuinžinierstvo.